March 21, 2011

Αφιέρωμα σε ταινίες με θέμα την υγεία... και όχι μόνο

Σε μια προσπάθεια να επεκτείνουμε τις δράσεις μας ξεκινάμε σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη Επιστημών Υγείας μια σειρά προβολών ταινιών με ιατρικό ενδιαφέρον. Από τις 23 Μαρτίου μέχρι και τις 13 Απριλίου λοιπόν κάθε Τετάρτη στις 20.00 θα κάνουμε προβολές και στην αίθουσα σεμιναρίων της Βιβλιοθήκης Επιστημών Υγείας.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι οι ταινίες απευθύνονται μόνο σε ιατρικό προσωπικό και φοιτητές! Απευθύνονται και στο ευρύ κοινό, απλώς έχουν ιατρική θεματολογία. Για αυτό σας περιμένουμε όλους!


Το πρόγραμμα όπως βλέπετε και στην αφίσα θα είναι το εξής:

23 Μαρτίου
The Constant Gardener (Fernando Meirelles)

30 Μαρτίου
Sicko (Michael Moore)

6 Απρίλη
The Death of Mr. Lazarescu (Cristi Puiu)

13 Απρίλη - Διπλή προβολή ντοκυμανταίρ
The Human Behavioral Experiments (Alex Gibney)
+ Η άρρωστη σχέση γιατρών και φαρμακοβιομηχανίας (Κώστας Βαξεβάνης)

Αυτή την Τετάρτη λοιπόν θα δείξουμε τον Επίμονο Κηπουρό του Fernando Meirelles.


Ο Τζάστιν και η Τέσα είναι ένα ζευγάρι που ζει και εργάζεται στη βρετανική κοινότητα της Κένυας. Όταν η Τέσα δολοφονείται κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες, ο Τζάστιν θα ξεκινήσει ένα ταξίδι ανά την υφήλιο, καταδιώκοντας τους δολοφόνους της γυναίκας του, και θα ανακαλύψει μία θανάσιμη συνομωσία που εκτείνεται πέρα από κάθε φαντασία... Η ιστορία είναι βασισμένη σε ένα πραγματικό περιστατικό, όπου ένα κοριτσάκι στη Νιγηρία πέθανε μετά από υπερβολική δόση αντιβιοτικών που της χορηγήθηκαν σε πιλοτικό πρόγραμμα προφύλαξης και αποτελεσματικότητας φαρμάκων της εταιρείας Pfizer (ως πειραματόζωο). Οι κριτικές μιλούν για μία από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

No comments: