June 17, 2015

Song of the sea - Προβολή Παρασκευή 19 Ιουνίου

Αυτή την Παρασκευή (19/6) θα προβάλουμε την περιπέτεια κινουμένων σχεδίων Song of the sea, εμπνευσμένη από την ιρλανδική λαογραφία, από τον σκηνοθέτη της υποψήφιας για Όσκαρ ταινίας, “The Secret of Kells“, Tomm Moore.

Η 6χρονη Saoirse, η τελευταία των selkies, των πλασμάτων που σύμφωνα με τους θρύλους της Ιρλανδίας και της Σκωτίας είναι γυναίκες που στο νερό ζουν ως φώκιες και στη γη ως άνθρωποι, ζει μαζί με τον αδερφό της, Ben, και τον πατέρα τους σε ένα φάρο.
Όταν η μικρή Saoirse ανακαλύψει ένα κοχύλι που ανήκε στη μητέρα τους, θα συνειδητοποιήσει πως η μαγευτική μουσική που δημιουργεί, αποτελεί το κλειδί για ένα μαγικό μυστικό, κλειδωμένο βαθιά στο παρελθόν τους. Αφού ο Ben και η Saoirse πάνε να ζήσουν με τη γιαγιά τους στην πόλη, θα ξεκινήσουν ένα φανταστικό ταξίδι στον κόσμο του αρχαίου μύθου και της μαγείας σε μια προσπάθεια να επιστρέψουν στο σπίτι τους, τη θάλασσα.

Το «Song of the Sea» ήταν υποψήφιο για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων στην 87η απονομή των βραβείων Όσκαρ.

διάρκεια 93'

Η προβολή θα ξεκινήσει στις 21.15 στο αμφιθέατρο της Παθ. Αν. (Ιατρική Σχολή, Μικράς Ασίας 75, Γουδή)

Είσοδος ελεύθερη, σας περιμένουμε!!


No comments: