December 2, 2015

Memories of Murder - Προβολή Παρασκεθυή 4/12

Αυτή την Παρασκευή 4/11 προβάλλουμε την κορεάτικη ταινία θρίλερ Μνήμες Εγγκλήματος ("Memories of murder") του Joon Ho Bong.

Το 1986, στην επαρχία της Νότιας Κορέας, σώματα νεαρών γυναικών βρίσκονται συχνά νεκρά και βιασμένα. Δύο ντετέκτιβ χρησιμοποιούν βίαιες μεθόδους, απλά για να αποσπάσουν μία ομολογία από τους πιθανούς δράστες, χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Όταν έρθει όμως ο έξυπνος ντετέκτιβ Seo Tae-yoon από την Seoul, θα προσπαθήσει να βρει το δράστη με πιο μεθοδικό τρόπο, ακολουθώντας διάφορα ίχνη και μαρτυρίες. Ο δολοφόνος όμως, είναι επαγγελματίας και δεν αφήνει σχεδόν κανένα ίχνος, έχοντας για κάλυψη το βροχερό καιρό και τα δέντρα της εξοχής.

Η πολυβραβευμένη ταινία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα τα οποία συνέβησαν στην Κορεα και στην πολη Hwaseong τον Οκτώβριο του 1986 και συνεχίστηκαν μέχρι τον Απρίλιο του 1991. Εχει αποσπάσει 14 διεθνή βραβεία (ανάμεσα τους στα φεστιβάλ του Τόκιο, Τορίνο, Σαν Σεμπαστιάν), έγινε αποδεχτή από κοινό και κριτικούς και ήταν μεγάλη εμπορική επιτυχία στη χώρα.

Δράμα, Μυστηρίου, Αστυνομική | 132 λεπτά | έγχρωμη | ελληνικοί υπότιτλοι

Όπως πάντα, ξεκινάμε στις 20:00, στο αμφιθέατρο Παθ.Αν. στην Ιατρική Σχολή (Μικράς Ασίας 75, Γουδή)
είσοδος ελεύθερη, σας περιμένουμε..!!


No comments: