March 30, 2017

ΚΟΦΙ Προβολή 24/3 - "10 Cloverfield Lane"

Αυτή την Παρασκευή (24/3/2017) προβάλουμε τo αμερικάνικo θρίλερ 10 Cloverfield Lane.

2016 | Έγχρ. | Διάρκεια: 103'

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Νταν Τράτστενμπεργκ με τους: Μαίρη Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ, Τζον Γκούντμαν, Τζον Γκάλαχερ Τζούνιορ
Ξυπνώντας από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, μια νεαρή κοπέλα (Μέρι Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ) βρίσκεται στο υπόγειο ενός ανθρώπου (Τζον Γκούντμαν) που λέει ότι έσωσε τη ζωή της από μια απροσδιόριστη χημική επίθεση που εξόντωσε όλο τον πληθυσμό του πλανήτη. Σε αυτό το υπόγειο βρίσκεται και ένας άλλος νεαρός άνδρας (Τζον Γκάλαχερ Τζούνιορ), ο οποίος έχει πειστεί για το σενάριο της επίθεσης και βλέπει στο πρόσωπο του «απαγωγέα» ένα σωτήρα.

Με ένα εκκρεμές μυστήριο που μια ενισχύεται και μια ανατρέπεται, το κλειστοφοβικό θρίλερ του πρωτοεμφανιζόμενου Νταν Τράτστενμπεργκ εκμεταλλεύεται υπέρ της έντασης και του σασπένς την καθαρά θεατρική δομή του. Ο Τζον Γκούντμαν πείθει ως απειλητικός σωτήρας-τιμωρός, η πλοκή δεν αφήνει τα κλισέ να πάρουν το πάνω χέρι, το μετρημένο χιούμορ βοηθά την καλοκουρδισμένη αφήγηση.
Πρόκειται για μια ταινία που μόνο και η ύπαρξή της είναι… περίεργη. Ουσιαστικά είναι το σίκουελ του « Cloverfield », το οποίο κυκλοφόρησε το μακρινό 2008 και ήταν μια ταινία εισβολής τεράτων στη Νέα Υόρκη και από τα καλύτερα παραδείγματα της found footage κινηματογράφησης. Το «10 Cloverfield Lane» μοιράζεται ένα κοινό σύμπαν με το «Cloverfield». Από εκεί και πέρα έχουμε να κάνουμε με μια εντελώς διαφορετική περίπτωση ταινίας, τόσο σε ύφος όσο και σε θεματολογία. Αφήστε στην άκρη τα τέρατα του «Cloverfield» και την αντιμετώπισή τους σε ανοιχτό χώρο. Εδώ επικεντρωνόμαστε σε μια κλειστοφοβική ιστορία, η οποία χρησιμοποιεί την κεντρική ιδέα για να κάνει παιχνίδια μυαλού.
Τελικά ο ιδιοκτήτης του υπογείου είναι τρελός και επικίνδυνος και έχει απλά σχεδιάσει την ιστορία της χημικής επίθεσης ώστε να σέρνει άτομα στο υπόγειό του; Ή είναι απλά ένας άνθρωπος που προνόησε για την επίθεση, η οποία είναι αληθινή και οι δύο «όμηροί» του είναι οι πιο τυχεροί άνθρωποι του πλανήτη; Ή μήπως ο άνδρας που έχτισε αυτό το υπόγειο είναι ένας αρρωστημένος απαγωγέας ξέχωρα από την επίθεση, η οποία είναι αληθινή αλλά δεν ακυρώνει τη διεστραμμένη φύση του;

imdb http://www.imdb.com/title/tt1179933/

Ξεκινάμε στις 20.00
στο αμφιθεατρο της ΠΑΘΑΝ (Μικράς Ασίας 75, Ιατρική Σχολή Αθηνών, Γουδί)
Είσοδος ελευθερη! ! Σας περιμενουμε !!!

No comments: