March 30, 2017

ΚΟΦΙ Προβολή 3/3 - "Hell or high water"

Aυτή την Παρασκευή (3/3/2017) προβάλουμε την περιπέτεια Πάση Θυσία
( Hell or High Water).

2016 | Έγχρ. | Διάρκεια: 102'
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ντέιβιντ Μακένζι με τους: Κρις Πάιν, Μπεν Φόστερ, Τζεφ Μπρίτζες

ΥΠΟΘΕΣΗ: Ένας χωρισμένος πατέρας και ο πρώην κατάδικος αδερφός του επιχειρούν μια σειρά ληστειών τραπεζών για να διασώσουν τη χρεωμένη οικογενειακή τους φάρμα στο Δυτικό Τέξας, ενώ στα ίχνη τους βρίσκονται ένας βετεράνος σερίφης και ο ινδιάνος βοηθός του.

O Βρετανός Ντείβιντ Μακένζι φτάνει στο δυτικό Τέξας και σκηνοθετεί υποδειγματικά τους Μπεν Φόστερ, Κρις Πάιν και Τζεφ Μπρίτζες σε μια ταινία για το έγκλημα, την τιμωρία, την αδελφική αγάπη και την οικονομική κρίση - άλλοτε αστείο, άλλοτε ελεγειακό, ένα αυθεντικό νεογουέστερν για την Αγρια Δύση της εποχής μας.

Υποψήφιο για τρεις Χρυσές Σφαίρες νεο-γουέστερν, βγαλμένο από το κινηματογραφικό σύμπαν των Κοέν και την αληθινή Αμερική, όπου ηθικές και οικονομικές αξίες αλλά και παρελθόν και μέλλον συγκρούονται δραματικά όσο και αθόρυβα. Με σκληρούς άντρες, πικρό χιούμορ, κοφτερές ατάκες κι ένα υπέροχο σάουντρακ των Νικ Κέιβ και Γουόρεν Έλις.

Το «Hell or High Water» (έκφραση που αναφέρεται στον όρο μιας υποθήκης που απαιτεί οι πληρωμές να γίνονται κανονικά ανεξάρτητα από τις δυσκολίες αποπληρωμής του υπόχρεου) σε μπερδεύει με έναν σχεδόν λυτρωτικό τρόπο αφού σε βάζει συνεχώς σε μια άβολη θέση: να ταυτίζεσαι με τα δύο αδέλφια που - ανεξάρτητα από τους λόγους που τους δικαιώνουν - είναι δύο κοινοί εγκληματίες, να γελάς με τον κυνισμό και τα ρατσιστικά κρεσέντα απέναντι στον πιστό ινδιάνικης και μεξικανικής καταγωγής βοηθό του που εκτοξεύει ο σερίφης που τους κυνηγά λίγες μόνο μέρες πριν από τη συνταξιοδότησή του (υπόλειμμα μιας Αμερικής που αρνείται να αποσυρθεί), να αναρωτιέσαι τι ακριβώς πρεσβεύει μια ταινία αυτήν την εποχή για την οπλοκατοχή στην Αμερική και που ακριβώς στέκεται στα θέματα των πολιτών που αναλαμβάνουν μόνοι τους να διορθώσουν τις κοινωνικές αδικίες ή να απαλείψουν το έγκλημα, να μπαίνεις βαθιά στο αργό, ελεγειακό, παράδοξο, σύμπαν μιας προδιαγεγραμμένης διαδρομής που θα κλείσει τον κύκλο της βίας μέχρι αυτός να ανοίξει ξανά από την αρχή.

Για να συνοψίσουμε, το Hell Or High Water είναι μια από τις εκπλήξεις σίγουρα του 2016, από εκείνες που πρέπει να δείτε και να συζητήσετε, μια ταινία με πυγμή, μεγάλο ενδιαφέρον και σίγουρα ξεχωριστή στο είδος της και όχι μόνο. Μια προβολή θα σας πείσει.

imdb http://www.imdb.com/title/tt2582782/
trailer https://www.youtube.com/watch?v=JQoqsKoJVDw

Ξεκινάμε στις 20.00
στο αμφιθεατρο της ΠΑΘΑΝ (Μικράς Ασίας 75, Ιατρική Σχολή Αθηνών, Γουδί)
 
Είσοδος ελευθερη! ! Σας περιμενουμε !!!

No comments: