May 10, 2017

ΚΟΦΙ - "Days of Heaven" : Προβολή Παρασκευή 12/5

Αυτή την Παρασκευή 12 Μαϊου, προβάλλουμε τη δραματική ταινία του 1978 " Days of Heaven " ( Ημέρες Ευτυχίας ) του Terrence Malick.


ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ (ΑΓΓΛΙΑ, 1978)

Σκηνοθεσία: Τέρενς Μάλικ
Παίζουν: Ρίτσαρντ Γκορ, Σαμ Σέπαρτ, Μπρούκ Άνταμς
Διάρκεια: 94’

Αμερική, λίγο πριν τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Έχοντας σκοτώσει έναν επιστάτη, ο Μπιλ φεύγει για το Τέξας μαζί με την ερωμένη του, Αμπι, και τη μικρή του αδελφή. Οι τρεις τους συστήνονται ως αδέλφια και πιάνουν δουλειά στα σταροχώραφα. Η κατάσταση περιπλέκεται όταν ο νεαρός κτηματίας ερωτεύεται την Αμπι και ο Μπιλ της προτείνει να τον παντρευτεί, γνωρίζοντας ότι το αφεντικό τους δεν θα ζήσει πολύ.

Οι Μέρες Ευτυχίας είναι η δεύτερη ταινία του μεγάλου Αμερικανού σκηνοθέτη και φυσιολάτρη Terrence Malick, γυρισμένη το 1978 και έχοντας για πρωταγωνιστές τους νεαρούς τότε Richard Gere και τον Sam Shepard. Απλή, σε γενικές γραμμές, η ιστορία αλλά η ταινία είναι καθ` όλα ατμοσφαιρική με τους γνωστούς αφηγηματικούς ρυθμούς του Malick, με εικόνες απίστευτης ομορφιάς, φανταστική φωτογραφία και καταπληκτική μουσική από τον Ennio Morricone. Φαίνεται επίσης ότι ο Malick είχε εκείνη την εποχή μια ιδιαίτερη σχέση με κατατρεγμένους και καταφρονημένους ήρωες που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα όπως μπορούν αλλά βρίσκονται κυνηγημένοι στο τέλος. Βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας στο φεστιβάλ των Κανών το 1979 και βραβείο όσκαρ καλύτερης φωτογραφίας.

Ξεκινάμε στις 20.00 στο αμφιθέατρο της ΠαθΑν.


Είσοδος ελεύθερη! Σας περιμένουμε!!



Δείτε και το blog μας: http://cinekofi.blogspot.com/

facebook event: https://www.facebook.com/events/1845971529000134/

No comments: