December 9, 2013

Αφιέρωμα με θέμα τα ναρκωτικά - Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου

Αυτή την Παρασκευή (13/12) η Κ.Ο.Φ.Ι. θα κάνει αφιέρωμα με ταινίες για τα ναρκωτικά. Ξεκινώντας από τις 18:00, θα προβάλουμε διαδοχικά 3 ταινίες που διαπραγματεύονται το ζήτημα του εθισμου και πιο συγκεκριμένα εκείνου στις ναρκωτικές ουσίες. Μεταξύ των ταινιών θα προβάλονται ταινίες animation μικρού μήκους.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής :


1) Trainspotting (1996)

Μια ομάδα νέων από την Σκωτία, έχουν στραφεί στην χρήση ηρωίνης για να ξεφύγουν από τον πεζό και μοντέρνο τρόπο ζωής. Αργότερα θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες και θα ανακαλύψουν ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις στην έμφυτη μοναξιά και στον πόνο της ζωής.

έναρξη : 18:00
σκηνοθεσία : Danny Boyle
διάρκεια : 94 λεπτά
τρέιλερ : http://www.youtube.com/watch?v=R2GKVtWsXKY

2) Ντοκιμαντέρ από τους Πρωταγωνιστές : "Πεθαίνοντας στις πλατείες "

Αυτή τη στιγμή δεκάδες χιλιάδες εξαρτημένοι συνεχίζουν να πίνουν ηρωίνη, παρ’ ότι έχουν δηλώσει στο κράτος ότι είναι διατεθειμένοι να την «κόψουν», αρκεί να τους δοθούν υποκατάστατα, δηλαδή φαρμακευτική αγωγή. Και ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη η αναμονή  για τέτοιου είδους υποκατάστατα είναι λίγες ημέρες, στην Ελλάδα ένας εξαρτημένος πρέπει να περιμένει αρκετά χρόνια. Μόνο στις λίστες του ΟΚΑΝΑ περιμένουν 5.500 άνθρωποι με αποτέλεσμα να γεμίζουν οι πλατείες και οι δρόμοι από εξαθλιωμένους ναρκομανείς που είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για να εξασφαλίσουν τη δόση τους.

έρναρξη : 20:00
διάρκεια : 56 λεπτά

3) Requiem for a dream (2000)

Η ταινία-αριστούργημα του Darren Aronosfky ("π", " Black Swan", "The Fountain") με τους Jared Leto, Jennifer Connelly, Ellen Burstyn και Marlon Wayans.

Μια μοναχική χήρα, που θέλει επειγόντως να αδυνατίσει για να εμφανιστεί σε τηλεοπτικό σόου, εθίζεται σε χάπια αδυνατίσματος και οδηγείται στην τρέλα, την ίδια ώρα που ο γιος της, η κοπέλα του και ο κολλητός του φίλος βυθίζονται στην κόλαση των ναρκωτικών.

έναρξη : 21:30
διάρκεια : 100 λεπτά
τρέιλερ : http://www.youtube.com/watch?v=lgo3Hb5vWLE

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Όπως πάντα, οι προβολές γίνονται στο αμφιθέατρο Παθ.Αν. της Ιατρικής Σχολής (Μικράς Ασίας 75, Γουδή).

είσοδος ελεύθερη 

Σας περιμένουμε !

No comments: