May 25, 2014

Si Puo fare - Τετάρτη 28/5



Αυτή την Τετάρτη (28/5), σε μία σύμπραξη με το Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο Ιατρικής , θα προβάλουμε την ταινία Si Puo Fare (Μπορεί να γίνει) του Giulio Manfredonia .


  Πρόκειται για μια κωμωδία, η οποία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και αναφέρεται στην Ιταλία του '80, όταν επικράτησε ο περιβόητος νόμος Basaglia, όπως ονομάστηκε η πρωτοβουλία να κλείσουν τα ψυχιατρεία και να ελευθερωθούν οι τρόφιμοι.

   Μια ομάδα τροφίμων ψυχιατρείου, λοιπόν, μπαίνουν στη διαδικασία να αποϊδρυματοποιηθούν, να εργαστούν κλπ, στην ουσία όμως κανείς δεν τους αντιμετωπίζει σαν ανθρώπους με πραγματικές δυνατότητες ούτε πιστεύει στην επανένταξή τους. Το συντονισμό της ομάδας τότε αναλαμβάνει ένας συνδικαλιστής και με την ομάδα φτιάχνουν μια κολλεκτίβα και αρχίζουν να διεκδικούν ενεργά τη ζωή.

  Η ταινία συνοδεύεται από την υποσημείωση – υπότιτλο «Από κοντά, κανένας δεν είναι φυσιολογικός»...


  Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με την ψυχική υγεία, τις αντιλήψεις που επικρατούν στην χώρα μας και τις λύσεις που μπορούν να δοθούν ...

Η προβολή θα γίνει στα πέριξ του κυλικείου (δηλαδή στο γηπεδάκι από πίσω ) , στην Iατρική Σχολή (Μικράς Ασίας 75, Γουδή) ,γύρω στις 9:00 (να έχει πέσει ο ήλιος για να μπορούμε να βλέπουμε :P )

Sας περιμένουμε όλους !!!


1 comment:

Anonymous said...

Έγινε και συζήτηση μετά την προβολή? απο περιέργεια ρωτάω για άλλες προβολές γιατί δεν έχω έρθει ποτέ! Μερσί