June 16, 2016

ΚΟΦΙ - "Μαθήματα πιάνου" Προβολή Παρασκευή 17 Ιουνιου 2016

Αυτή την Παρασκευή 17 Ιουνίου, προβάλλουμε την αυστραλέζικη δραματική ταινία «Μαθήματα πιάνου» (The Piano, 1993).

Διάρκεια: 121'
Σκηνοθέτης : Jane Campion
Ηθοποιοί : Holly Hunter, Harvey Keitel, Sam Neill, Anna Paquin

Η Άντα, μια μουγκή γυναίκα, φτάνει μαζί με την κόρη της σε μια απομονωμένη κατοικία στη Νέα Ζηλανδία του 19ου αιώνα, για να γνωρίσει και να μείνει μαζί με τον νέο της άντρα. Από όλα της τα υπάρχοντα, ο σύζυγός της αρνείται να μεταφέρει το αγαπημένο της πιάνο, με αποτέλεσμα να το εγκαταλείψουν στην παραλία. Προκειμένου να μην καταστραφεί, η Άντα κάνει μια συμφωνία με έναν ιθαγενή, που έχει πλέον το πιάνο στην κατοχή του...

Παρακολουθούμε λοιπόν πώς σιγά - σιγά μια ερωτική συναλλαγή μετατρέπεται σε τρυφερότητα και αποκάλυψη των χαρισμάτων και της εσωτερικής ευαισθησίας του άλλου, ώσπου, τελικά, να γίνει ανεξέλεγκτο ερωτικό πάθος. Έχοντας ως λογοτεχνικό μοντέλο τις αδελφές Μπροντέ, η Κάµπιον έγραψε μια πανέμορφη ιστορία, που την κάνει ακόμα πιο μαγευτική η υποβλητική φωτογραφία, η αριστουργηματική μουσική του Μάικλ Νάιµαν και η εξαιρετική ερμηνεία των Χόλι Χάντερ και Χάρβεϊ Καϊτέλ, σε δύο ρόλους τελείως έξω από τα μέχρι τώρα στάνταρ τους.

Η ταινία έγινε αποδεκτή με ενθουσιασμό τόσο από το κοινό όσο και από τους κριτικούς και άξιζε τις άριστες κριτικές όσο και τα όσκαρ που πήρε. Η νεαρή Anna Paquien, πήρε το όσκαρ Β΄ γυναικείας ερμηνείας. ("Ένα από τα πιο εξαιρετικά παραδείγματα υποκριτικής από παιδί στην ιστορία του κινηματογράφου" - Rogert Ebert). Όσκαρ σεναρίου κέρδισε η σκηνοθέτις Jane Campion.



Ξεκινάμε στις 20.00 στο αμφιθέατρο της Παθ. Αν.
Είσοδος ελεύθερη! Σας περιμένουμε!

No comments: