June 16, 2016

ΚΟΦΙ - "Η Πτώση" Προβολή Παρασκευή 3 Ιουνιου 2016

Αυτή την Παρασκευή 3 Ιουνίου, προβάλλουμε τη γερμανική ιστορική ταινία «Η Πτώση» (Downfall, Der Untergang, 2004).

Διάρκεια: 148'
Σκηνοθεσία Όλιβερ Χίρσμπιγκελ («Das Experiment»)
Σενάριο: Μπερντ Άιχινγκερ
Μουσική: Στέφαν Τσαχάριας
Με τους: Μπρούνο Γκαντς, Αλεξάντρα Μαρία Λάρα, Κορίνα Χάρφουχ, Ούλριχ Μάτες, Γουλιάνε Καίλερ, Χάινο Φερχ, Κρίστιαν Μπέρκελ

Υπόθεση: «Το τέλος μας μπορεί να έρθει από ώρα σε ώρα. Ο ίδιος ο Φύρερ... έπαψε πια να ελπίζει σε ένα ευνοϊκό αποτέλεσμα».
Βερολίνο, Απρίλιος του 1945. Καθώς το Γ' Ράιχ πνέει τα λοίσθια και ο Κόκκινος Στρατός περικυκλώνει το Βερολίνο, ο Αδόλφος Χίτλερ, αρνούμενος να δεχτεί την αναπόφευκτη ήττα, αποφασίζει να παραμείνει στην πρωτεύουσα, κλεισμένος στο υπόγειο καταφύγιό του. Έχοντας χάσει την επαφή με την πραγματικότητα, μετακινώντας μονάδες που υπάρχουν μόνο στα χαρτιά, διατάζει μεγάλης κλίμακας επιθέσεις, με τους Ρώσους να βρίσκονται μερικές εκατοντάδες μέτρα από το καταφύγιό του. Την ίδια ώρα, τη μάχη στο Βερολίνο δίνουν, μαζί με τους στρατιώτες, δωδεκάχρονα αγόρια της «Χιτλερικής Νεολαίας» και ηλικιωμένοι της Volkssturm, ενώ αποσπάσματα των SS χτενίζουν την πόλη, εκτελώντας επιτόπου «δειλούς» και «λιποτάκτες». Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, η «Πτώση» δίνει μια ωμή εικόνα των δέκα τελευταίων ημερών της ζωής του Χίτλερ, με φόντο μια από τις πιο απέλπιδες και αιματηρές μάχες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

imdb: http://www.imdb.com/title/tt0363163/synopsis

Ξεκινάμε στις 20.00 στο αμφιθέατρο της Παθ. Αν.
Είσοδος ελεύθερη! Σας περιμένουμε!

No comments: