October 6, 2016

ΚΟΦΙ Προβολή 7/10 - "Great Expectations"

 Αυτή την Παρασκευή (7/10/2016) προβάλουμε την αμερικανική κοινωνική ταινία του 1998 "Μεγάλες Προσδοκίες" ( Great Expectations ).

Σκηνοθεσία Αλφόνσο Κουαρόν ( Y Tu Mama Tambien -2001 )
Με τους: Ίθαν Χοκ, Γκουινέθ Πάλτροου, Αν Μπάνκροφτ,
Κρις Κούπερ, Ρόμπερτ ντε Νίρο

Έγχρ. | Διάρκεια: 111' | ελληνικοί υπότιτλοι

Υπόθεση
Το έργο αφηγείται την ιστορία του νεαρού φτωχού ζωγράφου Φιν Μπελ, που ζει στη Φλώριδα και πληρώνεται από μία πάμπλουτη, ξεπεσμένη αριστοκράτισσα για να παίζει με την ανιψιά της, Εστέλα και να της κρατάει συντροφιά. Ο Φιν, ερωτεύεται τη σνομπ Εστέλα και όταν μεγαλώσει και κάποιος μυστηριώδης καλοθελητής θα τον στείλει στη Νέα Υόρκη για να του οργανώσει έκθεση ζωγραφικής, θα κάνει τα πάντα για να ανεβεί κοινωνικά και να κερδίσει την εκτίμησή της.

Οι "Μεγάλες Προσδοκίες" αποτελούν μια ελεύθερη διασκευή του ομότιτλου κλασσικού μυθιστορήματος του Charles Dickens. Η κλασσική αυτή ιστορία έχει μεταφερθεί από την Βικτωριανή Αγγλία στην σύγχρονη Νέα Υόρκη. Και μπορεί στο βιβλίο ο έρωτας και το πάθος που προκαλεί να μην είναι σε πρώτο πλάνο όμως, εδώ επιλέγεται ως κεντρικός άξονας γύρω από τον οποίο γυρίζουν όλα. Δύο άνθρωποι σημαδεμένοι από αυτό. Ο ένας πληγωμένος, στοιχειωμένος από φαντάσματα του παρελθόντως και ο άλλος, μεγαλωμένος μέσα στην εμμονή που αυτό του γέννησε. Δύο δυνάμεις που συγκρούονται χρησιμοποιώντας ένα κοινό αντικείμενο, ένα κοινό μέσο.



Ξεκινάμε στις 20.00 
στο αμφιθεατρο της ΠΑΘΑΝ
 (Μικράς Ασίας 75, Ιατρική Σχολή Αθηνών, Γουδί)

Είσοδος ελευθερη! ! Σας περιμενουμε !!!


No comments: