March 30, 2017

ΚΟΦΙ Προβολή 10/3 - "Χορεύοντας στο σκοτάδι"

Αυτή την Παρασκευή (10/3/2017) προβάλουμε τη Δανέζικη ταινία
Χορεύοντας στο Σκοτάδι (Dancer in the Dark).
Σινεφίλ 2000 | Έγχρ. | Διάρκεια: 140'
σκηνοθεσία Λαρς φον Τρίερ
με τους: Ντέιβιντ Μορς, Πέτερ Στορμάρε, Κατρίν Ντενέβ, Μπιόρκ Κατρίν ντενέβ

Η Σέλμα, μια σχεδόν τυφλή Τσέχα μετανάστρια στις ΗΠΑ του 1964, συγκεντρώνει χρήματα για να χειρουργηθεί το παιδί της που πάσχει από την ίδια πάθηση. Όταν, όμως, ένας γείτονας κλέψει τις οικονομίες της, η αντίδρασή της θα οδηγήσει σε τραγικές εξελίξεις.

Σπαρακτικό, τραγικό μουσικό δράμα, κινηματογραφημένο με μία κάμερα στο χέρι, προβάλλοντας με αριστοτεχνική αμεσότητα μια αδιέξοδη και άχρωμη πραγματικότητα. Τα πανέμορφα, ψηφιακά πλάνα των χορευτικών, αντίθετα, αντιπροσωπεύουν την πολύχρωμη φαντασία της πρωταγωνίστριας (μοναδική στο ρόλο της η Bjork, όπως και τα τραγούδια της) της οποίας μοναδική παρηγοριά είναι τα αμερικανικά μιούζικαλ, αφού εκεί δε βλέπει ποτέ κάτι δυσάρεστο. Η ταινία του Λαρς Φον Τρίερ είναι ακριβώς το αντίθετο. Συνδυάζει το μιούζικαλ με το μελόδραμα και αποδεικνύεται μέγιστο αριστούργημα, ενώ το απίστευτα δυνατό φινάλε θα σας στοιχειώσει και θα σας συγκλονίσει.

Ο Τρίερ όντως απέδειξε πως «δε χρειάζονται μάτια για να δεις»…

Μάθημα ζωής και σινεμά από τους Τρίερ και Μπιόρκ, βραβευμένους με τον Χρυσό Φοίνικα και το βραβείο ερμηνείας των Κανών αντίστοιχα.

imdb http://www.imdb.com/title/tt0168629/
trailer https://www.youtube.com/watch?v=53vr9EiOH7g

Ξεκινάμε στις 20.00
στο αμφιθεατρο της ΠΑΘΑΝ (Μικράς Ασίας 75, Ιατρική Σχολή Αθηνών, Γουδί)
Είσοδος ελευθερη! ! Σας περιμενουμε !!!

No comments: