November 21, 2016

ΚΟΦΙ Προβολή 18/11 - "What we do in the shadows"

Αυτή την Παρασκευή (18/11/2016) προβάλουμε την ταινία What We Do in the Shadows (Όσα κάνουμε στις σκιές) του 2014.

Σκηνοθεσία
Taika Waititi, Jemaine Clement
Ηθοποιοί
Jemaine Clement, Taika Waititi, Jonathan Brugh, Cori Gonzalez- Macuer, Stu Rutherford, Jackie Van Beek
Νέα Ζηλανδία, ΗΠΑ
2014, διάρκεια 86'

Ένα συνεργείο αποφασίζει να καταγράψει την καθημερινότητα μιας ιδιαίτερης ομάδας συγκατοίκων. Ιδιαίτεροι αφού πρόκειται για πανάρχαια βαμπίρ. Τα οποία αντιμετωπίζουν με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο τα προβλήματα κάθε σύγχρονου ανθρώπου. O Viago (379 χρονών), ο Deacon( 183 χρονών), ο Vladislav (862 χρονών) και ο Peter (8.000 χρόνων) είναι τέσσερις βρικόλακες που μένουν μαζί σε ένα διαμέρισμα στο Γουέλινγκτον της Νέας Ζηλανδίας. Αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα στην συγκατοίκησή τους (ο ένας ξεχνάει να στρώσει εφημερίδες όταν δαγκώνει κάποιο θύμα και έτσι λερώνει τον καναπέ με αίματα, ο άλλος κοιμάται ανάποδα σε μια αποθήκη του σπιτιού και δεν συμμετέχει στις συνελεύσεις του σπιτιού κτλ) και προσπαθούν να γνωρίσουν κόσμο για να κάνουν φίλους.

Όμως, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, όταν είσαι βρικόλακας! Πώς πληρώνεις το νοίκι όταν δεν έχεις λεφτά; Πώς ετοιμάζεσαι να περάσεις την πόρτα ενός κλαμπ χωρίς να έχεις φτιαχτεί, εφ’ όσον δεν έχεις αντανάκλαση στον καθρέφτη; Ποιος θα αναλάβει να καθαρίσει το γεμάτο αίματα δωμάτιο μετά το δείπνο; Και τι συμβαίνει όταν εκ των πραγμάτων διαφορετικές προσωπικότητες που συγκατοικούν, έρχονται σε σύγκρουση; Με τη διαφορά του ότι διαθέτουν υπερφυσικές δυνάμεις και μπορούν να μεταμορφωθούν σε νυχτερίδες;
Μια βαμμένη στο αίμα, ξεκαρδιστική κωμωδία-έκπληξη με σοφιστικέ δόντια, που διαφοροποιείται από τις συνηθισμένες παρωδίες τρόμου της εύκολης πλάκας και καταχειροκροτήθηκε στα Φεστιβάλ Σάντανς, Βερολίνου και Κάρλοβι Βάρι. Τ.Θ.

Η πιο καλτ ταινία με βαμπίρ που έχετε δει, με στοιχεία παρωδίας,μία ταινία τρόμου διαφορετική από τις άλλες που ξεπερνάει τα κλισέ των ταινιών αυτού του είδους , ένα πολύ καλό mockumentary, (είναι είδος ντοκιμαντέρ που στηρίζεται σε φανταστικά στοιχεία, αλλά τα παρουσιάζει με ντοκιμαντερίστικο τρόπο)



Ξεκινάμε στις 20.00
στο αμφιθεατρο της ΠΑΘΑΝ (Μικράς Ασίας 75, Ιατρική Σχολή Αθηνών, Γουδί)
Είσοδος ελευθερη! ! Σας περιμενουμε !!!

No comments: